Pàgines

29 de des. 2015

Els vitralls de l'església d'Agramunt

Durant els darrers mesos hem estat treballant  en l'elaboració del projecte per als vitralls de l'Església de Santa Maria d'Agramunt. Un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional que és una petita meravella del Romànic. Estudi de llums, cromàtic, artístic... un seguit de tasques que són necessàries per tal d'afrontar una obra d'aquestes característiques. El 2015 ha estat un any ric en experiències i aprenentatges que ha acabat amb la col·locació dels tres vitralls. Començant per tot el procés d'elaboració del projecte escrit amb els seus estudis de llum, les justificacions conceptuals, els perquès de cada subjecte, plànols, mides, pressupostos propis i externs... passant pel desmuntatge dels vidres i marcs existents, el sanejament de les ubicacions, la col·locació dels marcs d'inoxidable... un llarg procès que ha acabat un mes més tard del que havíem previst.

Durante los últimos meses hemos estado trabajando en la elaboración del proyecto para los vitrales de la Iglesia de Santa Maria de Agramunt. Un edificio catalogado como Bien Cultural de Interés Nacional que es una pequeña maravilla del Románico. Estudio de luces, cromático, artístico ... una serie de tareas que son necesarias para afrontar una obra de estas características. En 2015 ha sido un año rico en experiencias y aprendizajes que ha acabado con la colocación de los tres vitrales. Empezando por todo el proceso de elaboración del proyecto escrito con sus estudios de luz, las justificaciones conceptuales, los porqués de cada sujeto, planos, medidas, presupuestos propios y externos ... pasando por el desmontaje de los cristales y marcos existentes, el saneamiento de las ubicaciones, la colocación de los marcos de inoxidable ... un largo proceso que ha terminado un mes más tarde de lo que habíamos previsto.
Aquest és el projecte que ha fet la Serafina Balasch. Arribar fins aquí ha suposat un munt de dibuixos i probes. Des dels primers dibuixos figuratius que va fer, fins al resultat final, passant per altres propostes també en clau contemporània; fins a arribar al projecte definitiu. Fent, refent, afinant les línies, ajustant els colors, composant la cal·ligrafia dels ploms... Tot plegat per assolir el resultat que estàvem buscant.


Este es el proyecto que ha hecho Serafina Balasch. legar hasta aquí ha supuesto un montón de dibujos y pruebas. Desde los primeros dibujos figurativos que hizo, hasta el resultado final, pasando por otras propuestas también en clave contemporànea; hasta llegar al proyecto definitivo. Haciendo, rehaciendo, afinando las líneas, ajustando los colores, componiendo la caligrafía de los plomos... Todo ello para alcanzar el resultado que sestábamos buscando.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada